Det behövs volontärer på Medicinhistoriska museet

Volontärer som är engagerade i Medicinhistoriska museets verksamhet är en viktig del av organisationen och det finns många intressanta uppgifter att ägna sig åt. Som volontär riktar du in dig på det du är intresserad av och som känns mest givande för dig. Vi på museet kommer att erbjuda vägledning för att du ska komma igång. Några exempel på uppgifter listas nedan och vissa av dem kanske du inte ens tänkt på tidigare. 

  • Dokumentation av föremål
    Dokumentation innebär registrering av föremål från områden där du som volontär har, eller vill skaffa dig, specialkunskaper. Det medför en del detektivarbete, som man lätt fångas av. Frågor som, vad är det för föremål jag har framför mig och vilken är dess historia dyker upp hela tiden.
  • Värdskap
    Du välkomnar besökare i entrén och informerar om museet samt har uppsyn över utställningslokalerna under vårt öppethållande.
  • Ordning och underhåll
    Du ser till att utställningarna är presentabla och fungerande, men också att våra förrådsutrymmen är organiserade på ett bra sätt och i fint skick.
  • Guidning
    Du tar hand om förbokade grupper och guidar dem genom valda delar av museet. Kanske har du något specialområde som du vill fokusera på eller så har besöksgruppen särskilda önskemål.
  • Konsultation
    De olika montrarna med medicinhistoriska föremål måste ha korrekt och relevant innehåll. Kanske är du apotekare, läkare, sjuksköterska, medicintekniker eller har andra fackkunskaper som gör att du kan bidra till att vår information är professionell.

Förutom att du som volontär bidrar med din kunskap och värdefulla insatser för verksamheten så leder engagemanget också till en trevlig och meningsfull samvaro på museet. Belöningen är gemenskap, trevliga måltider och intressanta utflykter.

Är du intresserad?  
Kontakta då museets volontärsamordnare Thérèse Toudert, som gärna berättar mer om volontärarbetet på museet, therese.toudert@surgsci.uu.se